Довършителни работи

Строителна фирма Николов и Маринов ООД извършва всички довършителни работи. Освен грубия строеж, ние можем да довършим изцяло Вашата къща. Грубият строеж и довършителните работи са последователни, но изцяло различни етапи от строежа на една къща.

Грубият строеж на къщата (вижте повече за строеж на къщи от Николов и Маринов) е основата,  най-важната част. От правилното подвеждане на основите, тяхното хидро и топлоизолиране преди заравянето им, през правите зидове, липсата на отклонение между плочите до качествения покрив, това всичко определя завършването на къщата. Грубият строеж ще остане под мазилки и шпакловки и няма да се вижда, но той определя цената на довършителните работи. Защото например колкото са по-криви стените и плочите, толкова са по-дебели мазилките и замазките после, съответно цената им ще е по-голяма.

Довършителните работи при строителството на къща от своя страна са това, което ще виждаме, когато се нанесем. Това е и по-пипкавата част от строежа. Изисква се подбиране на материалите, тъй като на пазара има хиляди марки, но не всички са качествени и с годините ще се получат видими дефекти. Тук качеството и цената са две различни неща и трябва да се внимава! Необходим е сериозен контрол на майсторите, за да не се свърши работата през пръсти – обикновено дефектите се виждат, след като си заминат майсторите!

Обикновено фирмите извършват  само груб строеж без довършителните работи. Почти никой не се хваща с цялото изпълнение. Това е така, защото всеки бърза да свърши работата, макар и през пръсти, и да вземе парите, след което да продължи с друг обект, защото при довършителните работи неминуемо ще излязат наяве грешките при грубия строеж! Затова оставят инвеститорът да си блъска главата… Ето защо ние от Николов и Маринов ООД предлагаме цялостно строителство от грубия строеж до довършителните работи – защото гарантираме качеството на нашите услуги!

Топлоизолация с каменна вата на енерго ефективна къща

Изолации - хидро и топло

Хидроизолация - газопламъчна, полиуретанова или на циментова основа Топлоизолация - XPS, EPS или каменна вата

Сондаж за чиста вода

Изграждане на сондаж като допълнителен източник или за цялостно водозахранване на къщата

Изграждане на дренажна система

Дренажи

Изграждане на дренажна система за дъждовни води със събиране на водата за поливни цели

Интериорен дизайн

Дизайн и обзавеждане

Цялостен дизайн и обзавеждане на къщи от Николов и Маринов

ВиК инсталация на къща

ВИК

ВиК система на къщата - водоснабдяване и канализация

Автономна пречиствателна станция

Пречиствателни станции

Необслужваеми пречиствателни станции, които може да се поставят в новоизградена къща или като заместител на септична яма

Огради

Ограждане на къщата и двора с различни видове ограда спрямо личното предпочитание, особеностите на терена и целта